måndag 14 maj 2012

Rabarber är gott!

I helgen plockade jag in årets första rabarber. Ljuvligt!
Av rabarber kan man göra så mycket gott. Som paj, saft, kräm, glass, chutney, marmelad mm. I helgen blev det en rabarberkaka. Hur lätt som helst. Nedan kommer receptet.

2 ägg
1,5 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
rabarber
smör
pärlsocker

1. sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och socker.
     2. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner det i äggsmeten.
3. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten.
4. Häll smeten i formen och tryck ner skuren rabarber.
  5. Hyvla över lite smör på kakan och strö pärlsocker på.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Mumsigt med glass till!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar