När det regnar ute får man vara inne och hitta på saker. Idag bakar jag.
LCHF brödbullar
Ingredienser:
3 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1/2 dl krossat linfrö
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1 krm brödkrydda
vallmofrön
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen fluffigt. Tillsätt vispgrädden och rör om.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner. Rör samman till en smet.
Låt smeten stå några minuter för att svälla.
Klicka med sked ut 9 stycken bullar på en pappersklädd plåt.
Toppa med vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijoEaLSmiyEE_vBZ73a8A2ZilNeYkUxiFtqpjNyU0d5SaaGiSrUmxCPUYm6K0db_EnT6U943YYi9syFQ1uFyxU6WCInSijI4X5QHaTHeq25s_qdk74VPm9tNZsDqSo_yUJRAYQ5D0yJkY_/s320/Juni+2012+339.JPG) |
Lchf fröknäcke
Ingredienser:
1 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 dl solroskärnor
1 msk fiberhusk
1/2 dl kokosfett
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 tsk havssalt
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält kokosfettet i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Salta.
Låt svälla en stund och häll sedan upp smeten på en pappersklädd plåt, lägg sedan på ett bakplåtspapper och kavla ut för att få en jämn smet. Ta bort bakplåtspappret och strö ev över lite salt.
Grägga i 150 grader i ca 50-60 minuter. Ta ut och skär upp i rutor med en kniv.
Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå i några timmar för att torka. Knäcket ska vara hårt, inte segt. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar